DonkeySjot – Viking United 5-6

Onze eerste wedstrijd van het seizoen spelen we al om 19u in HGE. Zouden we met 5, 6 of 7 spelers aantreden voor onze eerste wedstrijd van het seizoen? Twee spelers waren onzeker of ze er gingen geraken en een speler haakte alsnog af. Katlijn werd opgeroepen. Uiteindelijk daagde ook Thomas nog op en bleken we met acht te zijn?! Zonder Edwin te vergeten. 🙂 Ook de tegenstander is met 8 spelers en 2 extra begeleiders.
Tegenstander is Viking United, een ploeg die vorig jaar tweede eindigde in een derde reeks, maar besloot om niet te stijgen naar tweede.

Van bij de start kiezen beide ploegen voor de aanval. Het spel gaat snel over en weer. Na een fout op Benny ligt de bal centraal voor doel. Jens houdt geen rekening met de muur en schiet hem gewoon lekker tegen de netten en de bordjes komen op 1-0. Langs beide kanten zijn er nog kansjes, een keer kan Filip nog met zijn grote teen een bal uit doel houden. Dan is er toch een diepe pas/verloren bal, de aanvaller raakt hem niet en hij valt in onze goal: 1-1. Bij een snelle tegenaanval legt Jens de bal opzij naar Benny, die koelbloedig de 2-1 binnen schiet.


Het tweede kwart valt een vierde corner, maar de Viking kopt de bal naast. We hebben ook geluk bij een hard schot op de lat. Na licht protest van Lars die meldde dat er voor de geblazen fout al een eerste fout was van de tegenstander, valt de eerste gele kaart. De vrije trap leverde geen gevaar op, maar bij een volgende tegenaanval staat een Viking vrij aan de tweede paal, raakt de bal half, maar hij gaat net naast de paal binnen en 2-2. Ook wij blijven aanvallen, en aan beide kanten zijn er kansen. Na balverlies vooraan, volgt er een snelle counter, en twee aanvallers tikken Filip uit en de weg naar goal is vrij. We draaien bij een 2-3 achterstand.

In het derde kwart tonen we nog meer aanvalsdrift. Krijgen ook kansen, maar die gaan net naast, raken lat en paal of worden gekeerd door hun laatste man. Na goed verdedigend werk wordt Ruben weggestuurd, maar die wordt tegengehouden op de middellijn en de tegenstander krijg geel. Bij een zeldzame tegenaanval hetzelfde scenario als de tweede goal. Iemand aan de tweede paal raakt de bal half, maar hij gaat wel binnen en 2-4. Ze krijgen een tweede schepcorner maar missen alweer. Na protest van de laatste man bij een intrap die wordt afgefloten geeft de scheidsrechter hem een tweede gele kaart.

In het laatste kwart valt dan toch onze vierde corner. Ruben schept voor Jens, die binnen kopt en we komen terug tot 3-4. We driukken nog meer, maar bij een tegenaanval legt de Viking met nummer 90 aan en het bal vliegt onhoudbaar binnen: 3-5. We drukken, maar na balverlies is het diezelfde Viking die de bal overhoeks binnen trapt en 3-6. We blijven er in geloven en drukken de tegenstander nu helemaal achteruit. Na een fout op alweer Benny in het strafschopgebied, trapt Jens vanop de stip de 4-6 binnen. Kan het nog? We noteren nog schoten van Ruben en Benny die net voorlangs gaan. Achteraan wordt alles tegen gehouden door Lars, Jonas, Thomas of Katlijn. Jens poeiert nog een schot van ver tegen de netten (5-6), maar dan is de tijd om en ligt de eindstand vast. Een gelijkspel was misschien meer verdiend geweest.

Het was een leuke wedstrijd, een goede tegenstander, een bekwame maar ook strenge scheidsrechter, … Alleen het resultaat viel tegen. Maar we toonden toch een goede vechtlust en met deze mentaliteit en het scorend vermogen dat we vorig seizoen vaak ontbraken, mogen we toch hopen op een leuk seizoen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s