DonkeySjot – Gaspard de Coligny 7-2

Onze tweede wedstrijd vatten we aan met achteraan Lars, Senne en Thomas, Filip nog een rij daarachter en vooraan Fré R, Jens en Jonas. Allee, er zaten er telkens twee op de bank 😉 Tegenstander is het voor ons nog onbekende Gaspard de Coligny, die na twee wedstrijden drie punten hadden.
De scheidsrechter was streng voor sportieve armbanden en legde graag uit waarom. Uitleggen zal hij ook tijdens de wedstrijd nog enkele keren doen, maar eigenlijk floot hij verder wel goed.

Over het eerste kwart valt er niet veel te zeggen. We starten aanvallend en krijgen ook wat kansjes en hebben soms pech met de afwerking. De tegenstander wordt goed opgevangen door de verdediging. Hun laatste man kan eerst nog knap een schot van Jens redden, maar bij een volgende kans schiet hij onverbiddelijk overhoeks binnen en 1-0. Fré S. had het nog net zien gebeuren vanop de supportersbanken. We gaan even drinken met twee corners in ons voordeel.


Het tweede kwart start met mooi samenspel van Senne en Fré, maar de bal wilde er net niet in. We krijgen een schepcorner, Fré voor Jens, maar niet goed geschept en geen doelpunt. Jens laat het niet aan zijn hart komen en schiet daarna hard de 2-0 tegen de netten. De supporters juichen. De verdediging heeft zijn werk en alles onder controle, maar bij slecht ontzetten krijgt hun gevaarlijkste man een tweede kans en die schiet hij voorbij Filip: 2-1. we controleren dan wel de wedstrijd, maar het is nog niet ‘binnen’.

Na de pauze beslissen we om toch wat sneller te spelen. En dat loont. Jens scoort al snel de 3-1 en even later de 4-1. (de onvermelde assist-gevers mogen klagen tegen de heer E.) Een mooie snelle aanval via Lars, diep naar Fré en een hakje naar Jens die kan aanleggen, maar net geen doelpunt. Hun laatste man moet zich ook nog reppen op schoten van Fré, Jonas en Filip. Zowel Lars als Fré raken ook nog eens de paal. En nog steeds in hetzelfde kwart onderschept Fré een pas, omspeelt de laatste man en de bordjes mogen op 5-1. Net voor tijd diept Jens de voorsprong uit met een strak schot: 6-1.

In het laatste kwart doen we het rustiger aan, hebben wat pech met de afwerking en laten we de tegenstander weer wat meer mee voetballen. Er vallen kansjes aan beide kanten. We krijgen weer een schepcorner, opnieuw Fré voor Jens, maar deze keer wel raak en 7-1. Enkele minuten voor tijd mag hun laatste man oprukken en aanleggen en gaat de bal onverwacht overhoeks tegen de netten en ligt de eindstand vast: 7-2.

Het was een leuke en sportieve wedstrijd, met een verdiende winnaar. De eerste punten zijn binnen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s