DonkeySjot – Team Teheran 9-3

In tegenstelling tot vorige week moesten we deze week bijna spelers weigeren. Uiteindelijk stonden we met zeven in de gerenoveerde Wolfput in Oostakker. De rood-groene tegenstanders waren met acht.
Met Benny, Ruben en Jens vooraan, versterkte Jonas de achterlijn, samen met Fréderic R. en Lars, en Filip was het sluitstuk van dienst (op een vijftal minuten in het tweede kwart na, omwille van een tegenstribbelende knoop in de veters). Er blijkt geen scheidsrechter op te dagen, Edwin krijgt een fluitje toegespeeld en we beslissen om in onderling overleg te spelen.

Beide ploegen staren aanvallend. De tegenstander weet elkaar vlot te vinden, maar onze achterlijn staat paraat. Zelf leggen we ook goeie combinaties op de mat. In het eerste kwart scoren zowel Ruben als Jens een keer en we gaan drinken met een 0-2 voorsprong.


We hebben het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hebben, maar krijgen dan toch een doelpunt tegen. Een centraal losgelaten speler laat de kans niet liggen. We missen nog een schepcorner, maar Benny diept de voorsprong uit en ook Jens knalt er nog eentje binnen. We draaien met 1-4 (net zoals vorige week, maar nu in ons voordeel) 🙂

In het derde kwart eenzelfde spelbeeld. De tegenstander probeert er voetballend uit te komen, maar telkens staat er wel een voetje van onze verdediging in de weg. We komen er zelf dan weer snel uit via de tegenaanval of via enkele geslaagde combinaties. Ook in dit kwart valt er een tegengoal, maar Ruben en Jonas zetten de tussenstand op 2-6.

Nu zou de overwinning toch moeten zeker zijn, maar de tegenstander blijft drukken en de verdediging en Filip moeten lijf en leden voor de bal smijten. De hoge druk zorgt soms voor balverlies, maar vaker geraken we er toch uit. We pakken nog een tegengoal, maar Ruben en twee keer Jens zetten de bordjes op een verdiende 3-9. Jens wordt nog een keer getorpedeerd door een vliegende tackle aan de achterlijn, maar Edwin fluit niet 😉

Een duidelijke en verdiende overwinning, al weerspiegelt de hoge score misschien niet de juiste machtsverhouding tussen beide ploegen. Ook fair van de Teheranezen om ondanks het verlies de uitslag goed te keuren. We hebben nu 2x gewonnen en 2x verloren. Volgende week gaan we opnieuw voor de drie punten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s