DonkeySjot – Ojoo 4-7

Alweer om 19u, maar de zes spelers geraken er op tijd en ook de zeven tegenstanders zijn present. Ojoo staat boven ons in de rangschikking, maar daar gaan we ons toch niet door laten doen, toch? Met Lotte op de supportersbanken is Lars extra gemotiveerd, maar met ook nog Senne en Thomas voor Filip en Jonas en Ruben vooraan zijn we klaar voor de strijd.

En een strijd zal het worden. De tegenstander is van meet af aan heel stevig en de scheids laat het toe. Zelfs een zware tackle langs achteren blijft onbestraft (maar als Filip verontwaardig reageert wordt er wel met geel gedreigd). We vangen goed op, zijn aanvallend, maar stuiten op een stevig blok van de tegenstander. Enkele schoten uit de tweede lijn, maar de combinatie tot aan de goal lukt niet vaak. Bij een snelle tegenaanval wordt een voorzet net voor de voet van een verdediger binnen getikt en 0-1. Vlak voor fluiten is er een actie van Ruben, de bal belandt voor de goal en Jonas kan in twee tijden de gelijkmaker scoren.

In het tweede kwart een gelijkaardig spelbeeld. We krijgen wat kansen, missen een vierde corner (Ruben voor Jonas), de verdediging werkt hard, Filip moet enkele reddingen doen waaronder een keer op de middellijn met het wegtrekken van de arm een handsbal en geel, maar ook twee goede schoten van ver van Senne en Ruben net naast, … en vlak voor rust valt de vierde corner voor Ojoo en ze missen hem niet: 1-2

Het derde kwart begint goed voor ons. Ruben kan al snel de gelijkmaker scoren. De scheids laat nog steeds het viriele spel van vooral de tegenstander toe, maar ook onze jongens laten zich niet meer onbetuigd. Lars krijgt de bal teruggespeeld van Jonas en knalt hem onhoudbaar binnen aan de tweede paal: 3-2. Een voorzet naar Senne en die loopt goed in en kopt … op de paal. Ook Thomas krijgt nog een kans, maar het is Ruben die de bal centraal krijgt aangespeeld, zich mooi vrij draait en de bal naast de laatste man trapt: 4-2.
Bij een volgende fase krijgt Filip de bal in zijn edele delen en trapt de bal buiten. Hij gebaart naar de scheids dat hij zeer heeft, maar de tegenstander trapt snel in en scoort. De scheids gebaart van niets en de Ojoo-speler vond het normaal, want het spel lag niet stil: 4-3.

Het laatst kwart begint slecht met een kluts voor onze goal en de bal belandt in doel: 4-4. De tegenstander claimt een corner die er duidelijk geen is, de scheids geeft aan het niet gezien te hebben en … geeft corner?! Een schot van Filip wordt geblokt en ze schieten van ver de 4-5 binnen. Wij gaan meer aanvallen, komen nog dicht bij de gelijkmaker, maar bij een tegenaanval klutst de bal weer van Filip op een tegenstander via Senne en 4-6. Beide ploegen krijgen nog een schepcorner, maar waar wij hem missen (Ruben voor Lars), zetten zij hun tweede om en zo is de eindstand 4-7.

Het was een sterke tegenstander, en we hebben hard moeten werken, maar met een scheidsrechter die wel fouten zou blazen (in plaats van zich te focussen op opmerkingen) en een iets fairdere houding van Ojoo, hadden we wel minstens een punt (en waarom geen drie) verdiend.

Advertenties

3 thoughts on “DonkeySjot – Ojoo 4-7

 1. Beste,
  Eerst en vooral proficiat met jullie mooie website en uitgebreide verslagen.
  Jammer wel dat jullie ons een onsportieve ploeg vonden. Het ging er stevig aan toe, zeker, met minstens één doldwaze en onnodige tackle van onze kant, bestraft met geel. Ik herinner me later in de wedstrijd ook een stevige tackle van jullie keeper met beide voeten vooruit. Uit die kluts kwam toen de 6-4. Vier van ons spelen in het weekend ook veldvoetbal, dat zorgt er mss voor dat de grenzen wat sneller worden opgezocht, het is dan toch vooral aan de arbiter om hier snel paal en perk aan te stellen…
  Dat wij verder speelden toen jullie keeper in de kwetsbare zone werd getrapt… Wij waren ons hier, net als sommige van je eigen ploegmaats, echt niet van bewust. Jullie keeper lag ook niet op de grond of zo…
  Tot slot nog even melden dat ikzelf bij een krappe 6-4 voorsprong middenin de prangende slotfase aangaf dat het wel degelijk corner was, jullie vierde, de arbiter had ‘m niet gegeven. Valt wel mee dan toch qua onsportiviteit…
  Ik onthou vooral een stevige en spannende wedstrijd die we met een tikkeltje geluk onze kant toe trokken.
  Succes verder en tot in de terugronde!
  Nicolas

  • Hallo Nicolas
   Bedankt voor je reactie (en de complimenten).
   Nu de ontgoocheling van de verloren punten wat zijn weggeëbd, kan ik je wel vinden in je opmerkingen.
   Het spel was inderdaad ruw, maar het is inderdaad aan de scheidsrechter om daar iets tegen te doen. En tja, we hadden allebei met die man te maken he.
   Verder was het inderdaad een spannende wedstrijd. Jullie ook nog succes en laat ons er weer een spannende wedstrijd van maken in de terugronde.
   Filip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s