DonkeySjot – FC Pluisje 5-5

Ruben heeft als achtste man zijn tenue meegebracht naar HGE, maar met Jens, Frederic R. en Jonas vooraan en Lars, Thomas en Senne voor Filip hebben we zeven spelers die op het terrein gaan strijden voor de drie punten. We hebben al verschillende keren tegen deze tegenstander gespeeld, en hoewel ze steeds achter ons in de rangschikking staan, hebben we het er altijd moeilijk tegen.

En ook in het eerste kwart blijkt dat het geen walk-over wordt. We spelen zelf misschien iets te traag, geraken niet verder dan schoten uit de tweede lijn en moeten vooral opletten van hun nummer drie, die heel kort draait en snel kan tegenprikken. We slagen er echter niet in om te scoren en gaan even rusten met een brilscore op het bord: 0-0. De scheidsrechter zag de vele stampen op de enkels en voet niet, een duw in de rug is ook geen pobleem, maar de Fitbit onder het zweetbandje had hij plots wel gezien.

In het tweede kwart trekken we het laken meer naar ons toe. We scoren na goed stoorwerk en snelle counters. Lars gaat met twee op de keeper af, maar trapt hem zelf binnen. Fré doet daarna het zelfde. Op een diepe bal gaat Jonas goed door op de rebound en Fré kan afwerken. We stootten echter ook op een scherpe counter en gaan dus draaien met een verdiende 3-1 voorsprong.

Het derde kwart is evenwichtiger. Beide ploegen krijgen kansen en scoren ook twee keer. Aan onze kant scoren Thomas en Jonas elk een keer, maar we krijgen er, na een counter en een vierde corner, dus evenveel binnen. De scheids ziet nog steeds even veel (lees: weinig), en zelfs een bal die een meter van hem volledig over de lijn ging, had hij niet opgemerkt. Lars wel, maar die moest zwijgen.

Het laatste kwart is spannend. We vergeten om rustig uit te voetballen en zo onder de druk van de tegenstander te komen. We zoeken de vierde corner (staan al van het tweede kwart op drie), maar die wil maar niet vallen. Bal op de paal, in het zijnet, net over, … We hebben even geluk bij een mooie halve omhaal van hun nummer drie die op de paal spat, maar krijgen kort daarna toch de aansluitingstreffer binnen. Een incident waarbij de langste tegenstander – onnodig – komt dreigen tegen Jonas loopt uit de hand. De scheids roept hen bij zich, maar Jens komt er ook nog even bij. De drie spelers krijgen geel. Daarna fluit de scheids plots wel dingen, maar allemaal in ons nadeel. Foutjes die 50 minuten wel passeerden, de bal 10 meter verder laten liggen bij een bal tegen het plafond, … maar vooral in de laatste minuut (als de 5-5 al op het bord stond na een tweede omgezetten vierde schepcorner) Jens alleen doorgaat op de keeper en tegen de grond wordt gewerkt door een Pluisje-speler. Iedereen verwacht geel en een schepcorner voor ons, maar we krijgen enkel een vrije trap. Er wordt niet meer gescoord en beide ploegen delen de punten.

De gemoederen zijn ondertussen bedaard en we kijken al uit naar de terugronde. Hopelijk met een volledig nuchtere scheidsrechter deze keer 😮

Na het douchen bleek er dan nog een indringer in onze kleedkamer te zijn gekome? Danku Sintedwinerklaas!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s