DonkeySjot – Viking United 11-1

Tweede nieuwjaarsdag en bijna letterlijk van de feesttafel naar de sporthal. Onder andere Soenen, Jonas en Thomas haakten af, maar met vooraan Benny, Ruben en Jens en achteraan Fré R, Senne en Lars voor Filip zijn we met voldoende om de strijd met de Vikings aan te gaan.

In de heenronde was het een spannende wedstrijd, waarbij we van een 3-6 achterstand nog bijna terug kwamen, maar toch nipt de duimen moesten leggen. De tegenstander staat na de heenronde derde, op amper drie punten van de leider, én heeft veruit het minste tegendoelpunten van de hele reeks. Geen hapklare brok dus, integendeel.

Maar zie, we starten goed, vangen hen achteraan goed op, komen met wat geluk weg bij enkele schoten uit de tweede lijn maar scoren zelf wel twee keer via Ruben en liggen zeker niet onder. De 2-0 op het bord is zeker niet gestolen.


In het tweede kwart eenzelfde beeld, al hebben we de wedstrijd nog meer onder controle. We krijgen kansen, een vierde corner (Fré voor Jens) en met een schot uit een heel scherpe hoek zet Jens de ruststand op 4-0.

Na de rust is het bijna eenrichtingsvoetbal. De Vikings proberen wel te prikken, maar we kamperen bijna de hele tijd op hun helft. We scoren vier keer: een keer Ruben, een keer Jens, een keer Lars en een keer Senne. We scoren na mooie combinaties en draaien nog enkele kansen de nek om. Achteraan blijft de verdediging pal en na driekwart wedstrijd staat het … 8-0.
Filip trakteert als we geen tegendoelpunt incasseren.

Bouwen we de voorsprong nog verder uit in het laatste kwart? Ja hoor, Benny laat een ver schot van Jens slim passeren, de doelman kan hem nog net stoppen en Benny schiet dan zelf de rebound binnen. Op naar een forfait-score? Neen, want na zeldzaam balverlies achteraan belandt de bal aan de tweede paal, schot belandt ook op de paal, maar … tegen Filip zijn grote teen en … binnen. Er zal toch moeten getrakteerd worden (ahum). Jens vond dat de score nog niet genoeg was en legde eerst nog een vierde corner binnen (op pas van Fré) en scoorde ook ons elfde doelpunt van de avond.

De minst gepasseerde verdediging werd van het kastje naar de muur gespeeld en was al blij met een eerredder. Vandaag waren we, na een sterke collectieve prestatie, te sterk voor hen. Voor ons hopelijk de start van een mooie terugronde.

De volgende wedstrijd is pas binnen een kleine twee weken, op een zaterdagavond nog wel. Tot dan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s