DonkeySjot – De Blauwe Tovenaars 7-6

Onze zaterdagmatch van het seizoen trappen we af om 18u30 in SJG, tegen de Blauwe Tovenaars. Onze tegenstander staat in het klassement broederlijk naast ons, met even veel punten en evenveel gewonnen wedstrijden. De heenmatch was een doelpuntenfestival dat in ons voordeel uitdraaide (14-9), afwachten of dat vandaag ook het geval zou worden.
We treden vandaag aan met Lars, Senne, Jonas, Fré, Jens en Ruben. Filip is er vandaag niet bij; zijn plaats in doel wordt door de licht geblesseerde Jens ingenomen.

In het eerste kwart proberen we DBT meteen bij de keel te grijpen. En met succes, want we komen op een dubbele voorsprong dankzij een interceptie van Ruben en een afstandsschot van Senne, waar de doelman zich op verkijkt. Het gaat snel over en weer, en DBT laten zien waarom ze over de beste aanval van de reeks beschikken. Lars, Fré en Senne moeten alles uit de kast halen om de aanvallen op te vangen. Zowel vanop links als rechts infiltreren ze heel snel, en leveren ze gevaarlijke voorzetten af. Een van die voorzetten resulteert in de aansluitingstreffer (1-2), kort daarop ook gevolgd door een vierde corner, die wordt omgezet (2-2).

In het tweede kwart zowat hetzelfde spelbeeld, alleen kunnen wij de kansjes deze keer niet verzilveren, terwijl DBT dat wel doen (3-2). Er volgen nog een aantal gevaarlijke schoten vanop de flank, maar Jens is attent en ranselt ze allemaal uit zijn doel. We gaan rusten met een kleine achterstand en opnieuw enkele corners tegen.

Ook in kwart drie zien we twee ploegen die voluit voor de aanval kiezen. Er komen nu voor ons een aantal mooie kansen, waarbij Ruben de gelijkmaker tegen de netten kan prikken (3-3). Lang kunnen we niet van onze gelijkmaker genieten, want DBT maken er vrijwel meteen weer 4-3 van. We laten ons hoofd niet hangen en blijven het doel van DBT bestoken, en onze inzet wordt beloond met een vierder corner. Fré schept voor Jens, die de bordjes weer in evenwicht kopt (4-4). De dekselse DBT slagen er echter opnieuw in om op voorsprong te komen dankzij een nieuwe schepcorner. We gaan het laatste kwart in met een 5-4 achterstand.

In dat laatste kwart gaat Jens voorin postvatten. Jonas schuift een rijtje achteruit en Fré gaat in doel staan. We zetten nu alles op alles om nog minstens een punt uit de brand te slepen en trekken massaal naar voor. Dankzij die aanvalslust kan Ruben met zijn 3e treffer de score weer in evenwicht brengen (5-5). En toch is het nog niet gedaan, want DBT bewijzen dat ze dodelijk efficiënt zijn en plaatsen een counter mooi via de paal in de verste hoek. Opnieuw een achterstand (6-5) met nog een minuut of 5 te spelen. Alle meegereisde (1 😊) supporters moeten de laatste minuten nog nagelbijtend toekijken, en zien hoe Jens in zijn enthousiasme een geel karton onder zijn neus geduwd krijgt, terwijl een DBT’er er even later met een stevige duw-en trekfout op Lars zonder kaart van af komt. Soit, Jens gebruikt zijn frustratie op een positieve manier en trapt met een kanonschot bijna het net van het DBT-doel aan flarden: 6-6 en nog twee minuten op de klok! We blijven ballen naar voor pompen en in de allerlaatste minuut verzilveren we opnieuw een schepcorner. Dezelfde acteurs als bij de eerste schepcorner: Fré schept voor Jens, en we staan op voorsprong: 6-7! Vrijwel meteen daarna maakt de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd. Een echter buzzer beater dus, meteen goed voor 9 op 9! Proficiat met de overwinning, het was er eentje op karakter!

(met dank aan Fré R voor het fijne verslag)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s