DonkeySjot – MVC The Green Lions 5-3

Slechts zes spelers verzamelen om aan te treden tegen de (virtuele) leider die ons in de heenronde naar huis stuurde met een 2-10 nederlaag. Maar met vier overwinningen op rij zitten we wel vol vertrouwen. Jens en Ruben starten vooraan, Jonas zal samen met Thomas en Fré de achterlijn bewaken voor Filip.

Beide ploegen kiezen meteen voor de aanval, maar veel grote kansen komen er niet. Onze achterlinie houdt de boel goed dicht, al moet Filip toch een keer zijn grote teen uitsteken om een tegentreffer te vermijden. Aan de overkant willen schoten van Jens of Ruben er ook niet in. Het spel gaat wel gelijk op. De scheids heeft de wedstrijd in handen.


In het tweede kwart valt eerst de vierde corner voor de groene leeuwen. Ze missen hem niet en de brilscore is van het bord. Niet veel later valt ook onze vierde corner. Fré voor Jens en de bordjes staan weer gelijk. Beide ploegen krijgen nog een grote kans, maar wij botsen op de paal en hun beste kans gaat via een bil buiten. We gaan rusten met een 1-1 stand.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen krijgen kansjes, maar de bal wil er niet in. Er vallen wel corners en de tegenstander mag alweer scheppen en mist weer niet: 1-2. Jens zet echter snel de bordjes weer gelijk na een strak schot van de rechterflank. Omdat de bal er niet in wil, besluit de kapitein van de tegenstander om Filip uit te schakelen (niet expres he): een harde knal van vlakbij, recht op de bril die in stukken wegvliegt en nog wat bloed en zo er bij. Fré neemt de plaats in en we hebben nu geen wissels meer.

In het laatste kwart zijn de eerste kansen voor ons. Een goede diepe bal van Fré op Thomas, maar de bal gaat er niet in. Een ver schot knalt uiteen op de paal. En dan zet Ruben zich door op rechts, de scheids geeft voordeel voor de duw en Jens tikt de voorzet binnen. We komen voor het eerst op voorsprong. De tegenstander wil meer drukken, waardoor er ruimte valt. Ruben onderschept een bal en trap meteen naar het verre doel en 4-2. We krijgen nog kansen maar falen in de afwerking. Achteraan houden we de boel goed gesloten en als Jens alleen op hun laatste man af gaat, valt de vierde corner en dezelfde ‘acteurs’ zetten de bordjes op 5-2. De leeuwen hebben de moed een beetje opgegeven, maar na een mooi uitgespeelde actie staat er toch eentje vrij aan de tweede paal om de aansluitingstreffer binnen te tikken. Maar verder houden we goed stand, zorgen voor nog wat gevaar na goede verre ballen van Fré, maar dan is de tijd op en is de stunt een feit.

We winnen 5 wedstrijden op rij en geen punt is gestolen. Alweer een goede wedstrijd en felicitaties van de (wellicht) toekomstige kampioen. De kalender gunt ons (jammer genoeg) bijna twee weken rust, maar we gaan dan hopelijk verder met onze reeks. Maar zelfs als we alles nog winnen, zit de titel er niet meer in 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s