DonkeySjot – Gaspard de Coligny 9-7

Na bijna twee weken rust moge we eindelijk nog eens aan de slag. De tegenstander staat laatste en werd in de heenronde nog met 7-2 naar huis gestuurd. Maar toch maar opletten, want als zij winnen, kunnen ze zich nog redden in derde. Langs de andere kant: als wij winnen, is de vierde plaats in de rangschikking een zekerheid.
Jens moet de dag zelf nog afzeggen met een duim-letsel, maar hij komt wel – met gips en al – supporteren. Of coachen. We zijn dan maar slechts met vijf. Vooraan moeten Benny en Ruben dan maar voor de doelpunten zorgen en achteraan rekent Filip op Thomas en Fré om niet te veel werk te hebben. De tegenstander heeft een wisselspeler ter beschikking.

Vanaf het eerste kwart trekken we in de aanval, maar grote kansen komen er niet. Bij een tegenaanval springt (letterlijk) de groen-witte nummer 14 zich onverwacht tussen twee verdedigers en opent de score. Voor we bekomen zijn, kan Filip een schot uit de tweede lijn in eerste instantie stoppen, maar de rebound gaat tegen de netten. De tegenstander trekt zich nu volledig op voor eigen doel. Kort voor het rustsignaal kan Fré gelukkig toch tegen scoren en gaan we met 1-2 achterstand naar de bank.

In het tweede kwart gaan we weer volop voor de aanval. We willen zo snel mogelijk op voorsprong komen. Maar ook al scoren we 2x (via een schot van Ruben en een schepcorner van Fré naar Benny), had hun kwieke nummer 14 ook al 2x gescoord. We gaan rusten met een 3-4 achterstand.

In het derde kwart krijgen we nog een goal tegen (alweer die 14) maar kunnen zowel Benny als Ruben scoren en komen we eindelijk gelijk. We vangen hen goed op, zijn geduldig in de opbouw, maar het is moeilijk scoren tegen een opgetrokken muur.

In het laatste kwart komen we via Ruben op voorsprong. Zij maken weer gelijk, maar Ruben profiteert van de ruimte om van ver weer te scoren. Benny mag nog een schepcorner van Fré binnen koppen en Ruben zet ons van ver helemaal op rozen. We laten, om het spannend te houden, de tegenstander nog een keer scoren, maar winnen wel met 9-7. Oef.

De vierde plaats is binnen. De tegenstander was eigenlijk te sterk om laatste te staan, maar blijkbaar zijn ze vaak maar met vijf of soms zelfs met vier. Dan is het moeilijk natuurlijk. Ze gaan dan ook stoppen, en ze hadden hun laatste wedstrijd graag nog eens gestunt. En dat was nog bijna gelukt ook.

Wij spelen komende vrijdag al onze laatste wedstrijd van het seizoen en dan rest er enkel nog de Full Time Cup.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s