DonkeySjot – De Daltons 6-5 (1/32 FTC)

Vorige week waren we slechts met vijf, dit keer kunnen alle negen spelers?! Ruben blijft thuis om de ERM-Cup te verwerken. (fysiek of mentaal?) 😉 Acht spelers op het blad en Edwin aan de tafel. Vooraan rekenen we op Jonas, Jens en Benny voor de doelpunten, achteraan moeten Senne, Lars, Thomas en Fré er voor zorgen dat Filip geen werk heeft.

In het eerste kwart is het voor beide ploegen wat aftasten. De bal wordt rondgetikt, maar grote kansen zijn er niet. Een onverwacht schot uit de tweede lijn en Filip die niet goed opgesteld stond en de bal gaat er aan de tweede paal in. Een keer versnellen we en na een mooie combinatie via alle spelers op het veld, legt Benny voor doel en Jens werkt goed af: 1-1.

Het tweede kwart is de tegenstander gevaarlijker dan wij. We noteren van schuin een bal op de paal (Filip stond paraat), een schot op de lat en bij een vrije trap devieert Thomas de bal tegen de kruising. Er waren ook nog enkele reddingen nodig. Aan de overkant waren er ook kansjes, maar ook daar wil de bal er niet in. We proberen nog enkele keren van ver, maar de bal ging dan ook meer of minder naast het doel. Een snelle intrap voor ons achteraan wordt onderschept en in het lege doel getrapt. We moeten draaien met een 1-2 achterstand.

Het derde kwart is dan weer voor ons. We geloven in onze kansen, spelen sneller rond en Jens weet snel de gelijkmaker te scoren. Kort daarna valt de 4e corner. Fré voor Jens en we komen 3-2 voor. Maar aan de overkant valt tevens de vierde corner. De bal gaat via de paal binnen en de bordjes staan weer gelijk. Er zijn kansen langs beide kanten, maar het is Jens die de bal onderschept en van ver ons weer op voorsprong zet: 4-3.

In het laatste kwart krijgen beide ploegen een gelijkaardige reuze-kans. Een bal voorlangs en aan de tweede paal wordt er net naast getrapt. Het is – alweer – Jens, die weet te scoren en we komen 5-3 voor. De Daltons leggen er zicht niet bij neer, beginnen hoger te drukken en weten ook de aansluitingstreffer te scoren. Spannend. Dan kan Benny een bal afnemen van een oprukkende verdediger en hij werkt goed af: 6-4. Maar de buit is nog niet binnen, want een minuut voor tijd wordt de bal slecht weggewerkt en staat er plots een Dalton (Averell?) vrij om de bal binnen te schieten. Zij blijven drukken, wij krijgen ook nog een kans via een lange bal, maar dan volgt het geruststellende eindsignaal.

Het was een spannende, sportieve wedstrijd, met een prima scheids, die alle kanten op kon. Maar wij trekken aan het langste eind en gaan nog minstens een ronde verder in de beker. Vermoedelijke tegenstander is de kampioen uit onze reeks, maar die hebben we in de terugronde al eens verslagen, dus we zijn zeker niet kansloos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s