DonkeySjot – Cercle Sportif Gent 0-6

Zeven spelers tekenen present in -alweer – HGE. Vooraan staan Jens, Benny en kapitein Jonas, achteraan zijn er Fré, Senne, Lars en Filip. De in de kleuren van Cercle Brugge getooide tegenstander heeft ook zeven namen op het blad staan. Edwin krijgt aan tafel het gezelschap van de délégué van de tegenstander.

We beginnen het eerste kwart met heel wat slechte passen in de voeten van de tegenstander, die daar dankbaar gebruik van maakt om snel te counteren. Enkele keren stond Filip in de weg en Jonas of Lars zaten er goed tussen, maar toch valt er een tegendoelpunt en komen we alweer eerst achter. Een schot wordt gekeerd, maar uit de tweede lijn wordt de rebound tussen alles en iedereen door binnen getrapt en 0-2. Er volgen nog wat schoten en kansen, en vlak voor we even rusten mag een Cercle-speler vrij aanleggen en staat het al 0-3.


In het tweede kwart houden we de boel goed gesloten, maar blijven we het moeilijk hebben om aan de overkant te geraken. Een keer speelt Benny zichzelf vrij, maar (en zo waren er -te- veel) een klein foutje van de tegenstander en net als hij afdrukt fluit de scheids. De bal vliegt binnen, maar telt dus niet en geen aansluitingstreffer. Er volgen nog wat kleine kansjes aan beide kanten, maar geen bal wordt gekadreerd. Ook de vierde corner van de tegenstander gaat niet binnen. We gaan rusten met nog steeds 0-3.

Na de zwakke eerste kwart en de stabielere tweede kwart, geloven we dat we het kunnen recht trekken in het derde kwart. We zetten wat hoger druk, komen dichter bij doel, maar de laatste pas is te vaak net iets te kort, te hard of te schuin. en zoals het cliché het wil: als de bal er niet in wil, dan valt hij aan de overkant. Bij een counter is er een overmacht aan tegenstanders en wordt het 0-4 en kort daarna na balverlies staat het zelfs 0-5.

In het laatste kwart trekt de tegenstander zich volledig terug en laat de bal aan ons. Maar ook nu lukt het niet om te scoren. Enkel Jonas slaagt er met een mooie draai en een strak schot net naast de paal in om te dreigen, maar hun laatste man kan er nog zijn teen tegen zetten. We blijven op zoek gaan naar een eerreder en storen hoog. Maar een van hun vele diepe ballen bereikt wel een medespeler en de voorzet wordt tegen de paal getrapt en gaat via Filip in doel. Dat kon er ook nog wel bij (draait met de ogen).

Als je op een hele wedstrijd slechts drie corners krijgt en amper twee ballen tussen de palen trapt (een afgekeurd door voorafgaand foutje en een gekeerd door een grote teen), dan kan je geen wedstrijd winnen. En al zeker niet als je in het eerste kwart alweer niet scherp start en de tegenstander al snel de kans geeft om in een zetel te spelen. Starten met een 0/9 is onverwacht en zijn we niet gewoon. Hopelijk keert het tij snel. Volgende week al?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s