DonkeySjot – Dynamo Deklat 7-9

Zes spelers (en Edwin) tekenen present in de oude zaal MAR. Filip krijgt voor zich Senne en Fré, vooraan gaan Benny, Jens en Jonas voor de doelpunten moeten zorgen. We vinden dat het na een 0 op 9 tijd is om punten te pakken.

In het eerste kwart slikken we twee doelpunten. Eentje na dom balverlies en eentje met – alweer, een constante dit seizoen – afgeweken schot. Aan de overkant mildert Jonas de score na een mooi opgezette actie met Benny. Beide ploegen krijgen nog wat kansjes, maar de bal wil er verder niet meer in.


In het tweede kwart willen we meer scoren. Dat lukt ook nadat we een schepcorner krijgen als Jens van ver een bal richting doel ziet tegengehouden worden door de hand van hun laatste man (gele kaart). Fré schept voor Jens. In hetzelfde kwart wordt Benny mooi vrijgespeeld door Fré en werkt knap af. Alleen, aan de overkant vallen er ook drie tegendoelpunten te noteren. We gaan rusten met een 3-5 achterstand.

In het derde kwart beginnen de frustraties wat op te lopen. Duw- en trekwerk door de tegenstander wordt niet gefloten, en als een bal van achter tussen de benen wordt gehaald zijn we zo verbijsterd dat ook dat zomaar mag passeren, dat we alweer een tegengoal slikken. Als in een volgende fase een tegenstander valt door onbewust contact van Jens en dat wel wordt gefloten, is er even commentaar en volgt er een gele kaart. We worden even onder druk gezet en dan mag de tegenstander drie keer op rij schieten, maar Filip kon de bal maar twee keer pareren. Gelukkig is er aan de overkant Jonas die kort draait en hard binnen schiet. We krijgen ook nog een vierde corner en Fré en Jens doen het opnieuw goed. Ook de tegenstander echter mist hun vierde corner niet. We hebben nog een kwartier om de 5-8 om te buigen.

Het laatste kwart drukken we de tegenstander helemaal weg. De zeldzame kansen voor hen worden opgevangen. Bij een tussenkomst rukt Filip mee op, Benny zet zich goed vrij en scoort. Kort daarna is het weer Jonas die met een hard schot overhoeks de aansluitingstreffer lukt. We gaan volop voor de gelijkmaker, maar de bal wil er niet meer in. Schoten van Fré, Jens of Senne gaan net naast. Benny zet zich nog eens door maar komt onzacht in aanraking met hun laatste man die nogal hoog zijn been zet en er met een tweede gele kaart af moet. Hij mocht ook nog wat meer dingen zeggen dan Jens blijkbaar en het duurde even voor hij de zaal uit was. Ondertussen was Benny nog niet helemaal op zijn plooien. Er werd echter geen seconde bijgeteld ook al lag de wedstrijd enkele minuten stil. Bij een laatste poging van onze kant, komt de bal in de voeten van de tegenstander die van ver de doeken sluit en de 9-7 scoort.

Jammer dat we dat verdiende punt niet konden binnen halen. Na twee slechte en zwakke wedstrijden was het nu beter, met meer voetbal, meer kansen, meer goals, … maar dus ook teveel tegengoals. Wellicht onze slechtste start ooit, maar volgende week gaan we die drie punten pakken. Toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s