DonkeySjot – MVC Rabotvins 3-8

Onze jaarlijkse wedstrijd in het verre Kruishoutem spelen we tegen een middenmotor. Filip krijgt Senne, Lars en Thomas voor zich, vooraan rekenen we Jens, Benny en Jonas. Edwin kon het niet meer aanzien en wilde eens een ploeg zien winnen, dus ging hij supporteren voor Gent dat in de beker een ploegje uit 1B moest zien te verslaan. De tegenstander is met zes spelers opgedaagd.

Het eerste kwart missen we totaal. Geen vechtlust, veel balverlies en – alweer – veel te snel drie doelpunten tegen. Een schot van hun laatste man dat afwijkt, een schot van opzij dat afwijkt en alweer hun laatste man en iedereen springt opzij om de bal vrij baan te geven richting doel. Zelf geraken we amper aan de overkant.


In het tweede kwart is de inzet er plots wel. We komen voor de man, verdedigen feller, … Toch krijgen we met wat pech nog een tegendoelpunt te slikken, maar bij een van onze eerste aanvallen, zet Thomas zichzelf vrij op de linkerflank, rukt op en tikt de bal overhoeks binnen. Echt grote kansen krijgen we niet meer, maar achterin geven we ook niet veel meer weg. We gaan rusten met een 1-4 achterstand.

In het derde kwart gaan we voort op het elan van het tweede kwart. Ik onthield een hard en goed gericht schot van Jonas dat net werd gestopt, enkele kansjes, we missen onze vierde corner, … en ergens slikken we na dom balverlies toch nog een tegendoelpunt. Het staat 1-5.

In het laatste kwart willen we alles op alles zetten, vallen volop aan, scoren zelfs na een schot vanop links dat hun laatste man onder andere met de hand pareert, maar Jonas wacht het al-dan-niet fluiten voor hands niet af en staat aan de tweede paal om binnen te tikken. Maar door aan te vallen laten we ook meer ruimte en de tegenstander profiteert er van om nog drie keer te scoren. Aan onze kant valt er na een zeldzame mooie actie tot aan het doel nog een schot van Thomas tegen de netten, wordt er een hard schot van Jens gepareerd en wordt een verre lobbal van Benny net voor de lijn gekeerd.

Alweer, nogmaals, opnieuw, … verloren. Het wordt tijd dat we het tij eens doen keren, want de kloof met de derdelaatste bedraagt al 10 punten 😮
Volgende week dan maar?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s