DonkeySjot – Pantha Rhei 2-9

Opnieuw naar het verre Nazareth om 22u. We spreken wat vroeger af om een tactisch te overleggen hoe we het gaan aanpakken om het tij eens te doen keren. Er wordt gepraat, gelachen en er worden afspraken gemaakt. Gaat het iets opleveren? In de kleine sportzaal krijgt Filip Thomas voor zich en naast hem komt iemand uit het kwartet Jonas, Benny, Jens of Benjamin.

In het eerste kwart proberen we uit te voeren wat we kort daarvoor hadden afgesproken. En wonderwel lukt het nog vaak, waardoor we toch wat kansjes bij elkaar voetballen. Alleen, ondanks alle goede wil, krijgen we enkel tegendoelpunten te slikken. Eerst een owngoal van Thomas die de bal wilde ontzetten, dan een afgeweken bal en dan een verloren schot die het doel in dwarrelt. De eerste pauze en we staan 0-3 achter.


We peppen elkaar op en het tweede kwart gaat (nog) beter. We slikken wel eerst nog een vierde doelpunt op schepcorner en komen zelf ook aan onze vierde corner. Benny schept en Jens kopt binnen. Er komen aan beide kanten nog wat kansjes, maar gescoord wordt er niet meer. Ondanks een harde schicht van Jonas of twee keer Benjamin die goed reageerde op de rebound na een schot, konden we niet meer scoren. Het staat 1-4 aan de rust.

Maar na de rust valt al snel de 1-5 na een snelle counter en de kopjes gaan plots hangen. Alle afspraken zijn vergeten, we lopen overal en nergens, taken worden niet meer uitgevoerd. We slikken de 1-6 (na een foutieve hak) en dan nog een schepcorner voor de 1-7. Jens kan nog 1x flitsen en schiet van zeer schuin hard binnen en 2-7. Tussendoor was er nog een fout op Benny die de scheids andersom zag en voor discussie zorgde.

Het laatste kwart kabbelt de wedstrijd wat voort. Na vijf minuten zet Benjamin zich door, maar hij komt slecht neer en bezeert zijn knie. Ernstig. We zijn wat onder de indruk. Voor ons hoeft de wedstrijd niet meer. We slikken nog twee doelpunten en het maakt ons niet meer uit.

Na de wedstrijd maken we ons zorgen om Benjamin (hij kan gelukkig al stappen) en blikken we terug op een degelijke eerste helft (ja, toch wel, ondanks 0-3 achterstand en 1-4 ruststand) waarin de afgesproken taken werden uitgevoerd en we voor elkaar vochten. Maar de tegenstander was te sterk en halfweg lieten we dan de kopjes hangen. Laat ons die eerste helft meenemen naar onze volgende wedstrijd en wie weet …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s