DonkeySjot – De Daltons 3-8

Tussen Kerst en nieuwjaar moeten opdraven in het gladde Tolhuis, pfff… Maar we hebben in de geschiedenis nog nooit verloren van de Daltons, dus wie weet kunnen we onze prestatie van vorige week herhalen? Bijna dezelfde ploeg van vorige week, met voor opnieuw Jens, Benny en Jonas en achteraan wordt Fré vervangen door Senne, maar zijn ook Thomas, Lars en Filip op post. Aan de kant wordt Edwin vervangen door Katlijn.

We beginnen zwak aan de wedstrijd. De bal blijft niet in de ploeg, de afspraken worden niet nageleefd en de tegenstander krijgt te veel ruimte. Een onverwacht schot van schuin wordt verkeerd ingeschat en belandt in de verste hoek. Iets later mag er weer vrij aangelegd worden en staat het al 0-2. Dan mag een Dalton gewoon centraal doorlopen en 0-3. We krijgen ook wel kansjes, maar de bal wil er niet in. Tot een hard en goed schot van Jonas maar net gekeerd kan worden en Jens goed gevolgd was om binnen te tikken. Even de koppen bij elkaar steken met een 1-3 stand.


Het mag niet baten. Er wordt harder gewerkt, maar de bal in de ploeg houden wil maar niet lukken. Integendeel. We krijgen nog twee doelpunten tegen en gaan rusten met 1-5.

Na de rust gaat het beter. We vechten meer voor elkaar, schieten meer naar doel en achteraan blijft het meer gesloten. Onze vierde corner valt snel. Benny schept goed voor Jens en het staat 2-5. We krijgen nog kansen, maar de Daltons profiteren van de ruimte doordat we meer drukken en kunnen twee keer van ver scoren. Bij een tegenaanval houdt Jonas de bal goed bij, kan hem doorgeven aan Jens en die kan de bal binnen schuiven. Een laatste rustmoment bij een 3-7 achterstand.

In het laatste kwart proberen we wel nog, maar de schoten zijn niet gekadreerd of de bal wil niet tegen de netten. Bij een zeldzame tegenaanval kunnen de Daltons wel nog eens tegen scoren. Eindstand: 3-8.

We zijn pas na de rust begonnen met proberen te voetballen. Te laat, want toen stonden we al te veel achter. Waren bij momenten ook de betere ploeg dan, maar scoren is o zo moeilijk. De tegenstander vroeg zich wel nog af hoe het kon dat wij op de laatste plaats stonden, maar daar winnen we geen punten mee. Ook nog een pluim voor de scheidsrechter vanavond.

De beste wensen voor iedereen en hopelijk wat meer voetbal en meer voetbalplezier voor DonkeySjot in 2019 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s